ΦΙΛΤΡΑ

Κατασκευαστές

περισσότερα

Εύρος τιμής

εως

Σετ 009 - Διαμετρήματα

περισσότερα

Σετ 010 - Διαμετρήματα

περισσότερα

Σετ 011 - Διαμετρήματα

περισσότερα

Σετ 012 - Διαμετρήματα

περισσότερα

Σετ 013 - Διαμετρήματα

περισσότερα

Υλικό Περιέλιξης

περισσότερα

Πυρήνας (Core)

Coated / Uncoated
Coated / Uncoated

Coated = Επενδυμένη

Ο λόγος που μια χορδή παλιώνει και χάνει τον κρυστάλλινο ήχο που είχε σαν καινούργια, αλλά και το ότι πλέον έχει κακό intonation (κοινώς "φαλτσάρει") οφείλεται στην οξείδωση λόγω των εκκρίσεων του δέρματος (ιδρώτας, άλατα κλπ.) και της υγρασίας του περιβάλλοντος.

Οι χορδές τύπου "Coated" έχουν επικάλυψη πάνω από το μέταλλο, που αδιαβροχοποιεί και προστατεύει τη χορδή με αποτέλεσμα να έχει διάρκεια ζωής 3 εώς 5 φορές περισσότερο σε σχέση με τις μη Coated.

Οι χορδές τύπου coated, αν και πιο ακριβές, σε βάθος χρόνου μας κοστίζουν φθηνότερα, μιας και χρειάζονται λιγότερες αλλαγές.

Από όλες τους κατασκευαστές Coated χορδών, η Elixir έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα, το ότι η επιφάνειά της είναι πιο λεία (smooth) με αποτέλεμα τη μείωση του χαρακτηριστικού θορύβου που παράγεται από το σύρσιμο των δακτύλων επάνω στη χορδή, πράγμα πολλές φορές ενοχλητικό, ειδικά σε περιβάλλον studio, όπου η ηχογράφηση δεν επιτρέπει τέτοιους θορύβους.

Τέλος για όσους έχουν δερματική αλλεργία στο νικέλιο (από τα πιο συνήθη μέταλλα για χορδές), οι "Coated" χορδές είναι η λύση λόγω της επικάλυψης που διαθέτουν, οπότε το δέρμα δεν έρχεται σε επαφή με το μέταλλο.UnCoated = μη Επενδυμένη

Οι κλασικές χορδές που δεν έχουν οποιασδήποτε μορφής επικάλυψη-επένδυση
Μικρότερη διάρκεια ζωής απο τις Coated αλλά πολλοί τις προτιμούν για τον πιο φυσικό τους ήχο.

Επιπλέον Επιλογές

  • 1-53 από 53 προϊόντα.

Εγγραφή στο Newsletter

ΜΕΝΟΥ

Εξυπηρέτηση πελατών

23510-31359