Αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως μουσικός παραγωγός, podcaster, broadcaster κ.λπ. και έχετε ήδη επενδύσει τα πρώτα σας χρήματα στη δημιουργία ενός home studio ηχογράφησης, το αμέσως επόμενο βήμα σας είναι ένας audio editor.

Για εσάς που προτιμάτε την επεξεργασία ήχου online (π.χ. μέχρι να αποκτήσετε καλύτερο υπολογιστή και να κατασταλάξετε στο audio editing software που θα αγοράσετε), υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εφαρμογές, είτε δωρεάν είτε με συνδρομή. Παρακάτω θα δούμε τα 5 καλύτερα εξ αυτών για να ξεκινήσετε άμεσα τις δοκιμές.

Επεξεργασία Ήχου Online: Τα 5 Καλύτερα Audio Editor Apps Online

Οι γρήγορες ταχύτητες internet μαζί με τις προηγμένες cloud τεχνολογίες έχουν δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε audio editors για επεξεργασία ήχου online σε πιο προσιτό κόστος, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε διάφορες πλατφόρμες για επεξεργασία ήχου online πριν αποφασίσετε με ποια θα συνεχίσετε και πριν προμηθευτείτε ένα software επεξεργασίας ήχου, για να δουλεύετε άνετα και offline. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση και τους πειραματισμούς σας με τους παρακάτω online audio editors.

1. Audacity Online

Ένας δωρεάν audio editor είναι το Audacity Online το οποίο προσφέρεται από τη Google και είναι επί της ουσίας ένας chrome extender. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και μπορείτε να μάθετε εύκολα να το δουλεύετε με κάποιο online tutorial.

Το interface του δεν είναι ιδιαίτερα καλό, αλλά αν είστε στα πρώτα σας βήματα ή χρειάζεστε επεξεργασία ήχου online για πολύ απλές εργασίες, θα σας εξυπηρετήσει σίγουρα.

H3: 2. MyEdit

Το MyEdit είναι ένα online εργαλείο που σας βοηθά να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και ήχους και να τα τροποποιήσετε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Μπορείτε να μειώσετε την ένταση του ανέμου από εξωτερικές ηχογραφήσεις, να αυξήσετε την ένταση και την ευκρίνεια της φωνής και να «καθαρίσετε» το αρχείο σας από θορύβους.

Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε ηχογραφημένα αρχεία στα Αγγλικά για να τα απομαγνητοφωνήσετε αυτόματα, αρκεί να είναι έως 60 λεπτά το καθένα.

3. Twisted Wave

Η τρίτη επιλογή που προτείνουμε να εξερευνήσετε είναι το TwistedWave Online, το οποίο έχει και downloadable app για Mac, Windows και Android, αν θέλετε να το δουλέψετε και offline. Μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα αρχεία ήχου από και προς το Google Drive και το SoundCloud και περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός audio editor.

Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγονται το interface του, που είναι λίγο δύσκολο για αρχάριους, και το γεγονός πως στη free εκδοχή του μπορείτε να δουλέψετε μόνο πεντάλεπτα κομμάτια.

4. LANDR Samples

Το LANDR Samples είναι μία καλή επιλογή, αν θέλετε να πειραματιστείτε παίρνοντας έτοιμα samples και φτιάχνοντας τα δικά σας beats. Έχει δωρεάν έκδοση και premium εκδόσεις με χαμηλές συνδρομές που ξεκινάνε από 5,99€/μήνα. Το καλύτερο είναι πως προσφέρει χιλιάδες samples ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων, για να δημιουργήσετε άφοβα ολοκαίνουρια beatάκια.

5. Amped Studio

Το Amped Studio είναι για εσάς που θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί/ες και να συνθέσετε τις δικές σας μελωδίες. Περιλαμβάνει πολλά αποσπάσματα από διάφορα όργανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά και την επιλογή να ανεβάσετε τις δικές σας ηχογραφήσεις οργάνων και φωνής.

Αυτός ο online audio editor προσφέρει free πλάνο, premium από 4,99$/μήνα και pro πλάνο με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης από 9,99$/μήνα.

Πώς να Επιλέξετε Audio Editor για Επεξεργασία Ήχου Online;

Για να επιλέξετε τον κατάλληλο audio editor για επεξεργασία ήχου online, είναι καλό αρχικά να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας και να πειραματιστείτε. Θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας beats και να τα επενδύσετε με στίχους, δημιουργώντας τραγούδια ή θέλετε να «καθαρίσετε» τα ηχητικά σας αρχεία, για να κάνετε podcasts με κρυστάλλινο ήχο;

Προσδιορίστε τι θέλετε, πειραματιστείτε με πολλά online εργαλεία, βρείτε εκείνο με το καλύτερο interface για εσάς και ξεκινήστε. Στην πορεία, οι ανάγκες σας θα αυξηθούν, αλλά θα γίνουν πιο συγκεκριμένες και, πιθανότατα, θα προχωρήσετε στην αγορά κάποιων λογισμικών ή καλύτερου εξοπλισμού studio, για να μη χρειάζεστε πολλές ώρες editing.

Πότε να Προχωρήσετε σε Αγορά Audio Editing Software;

Όταν οι ανάγκες σας είναι ξεκάθαρες και είστε σίγουροι πως έχετε βρει το λογισμικό που θα σας τις καλύψει, τότε ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα πιο επαγγελματικό software. Επίσης, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και προτιμάτε να δουλεύετε ποιοτικά offline, μπορείτε να κατεβάσετε μία εφαρμογή audio editing ή να αγοράσετε κάποια.

Συνήθως, η επεξεργασία ήχου online είναι μία προσωρινή λύση, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μόνο τις δωρεάν εφαρμογές. Μόλις η ενασχόλησή σας αρχίζει και ωριμάζει, σίγουρα θα επιλέξετε αγορά ή συνδρομή σε κάποιο software με περισσότερες και πιο επαγγελματικές λειτουργίες.

Στη Music Land στεκόμαστε δίπλα σας σε κάθε μουσικό σας ταξίδι, προμηθεύοντάς σας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και προσφέροντάς σας καθοδήγηση. Στην ομάδα μας θα βρείτε τους πιο έμπειρους επαγγελματίες στη συντήρηση και επισκευή των οργάνων σας. Σας περιμένουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας