Ας δούμε την ιστορία της κιθάρας με νάιλον χορδές…

Η κιθάρα με νάιλον χορδές (οι περισσότεροι την αποκαλούν απλώς κλασική κιθάρα) έχει μακρά και ιστορική ιστορία, με ρίζες που χρονολογούνται από την περίοδο της Αναγέννησης στην Ευρώπη.

Η σύγχρονη κλασική κιθάρα έχει τις ρίζες της στο λαούτο, το οποίο ήταν ένα δημοφιλές όργανο στην Ευρώπη κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Το λαούτο ήταν ένα όργανο με χορδές που παιζόταν με τα δάχτυλα. Είχε σώμα σε σχήμα αχλαδιού και μακρύ λαιμό με διάφορες χορδές τεντωμένες σε αυτόν:

Με την πάροδο του χρόνου, το λαούτο εξελίχθηκε και άλλαξε, και στα τέλη του 18ου αιώνα είχε εμφανιστεί η σύγχρονη κλασική κιθάρα. Αυτό το νέο όργανο ήταν μικρότερο και πιο φορητό από το λαούτο και είχε πιο τυποποιημένο σχήμα και κατασκευή. Η κλασική κιθάρα είχε επίσης μια νέα μέθοδο παιξίματος, με τα δάχτυλα να πιάνουν τις χορδές αντί να χρησιμοποιούν ένα πλέκτρο.

Η κλασική κιθάρα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ισπανία, όπου χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα μουσικά στυλ, συμπεριλαμβανομένου του φλαμένκο. Το φλαμένκο είναι ένα είδος μουσικής που προέρχεται από την περιοχή της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους, περίπλοκους ρυθμούς και τις παθιασμένες μελωδίες του. Η κλασική κιθάρα ήταν κατάλληλη για αυτό το στυλ μουσικής και έγινε αναπόσπαστο μέρος της εκτέλεσης του φλαμένκο